Zeg het op jouw manier

Toen zowel Greetz als mijn eigen ontwerpbureau nog maar uit elk 3 man sterk bestonden, was ik er bij toen de naam Greetz werd bedacht en de eerste investeerders werden aangetrokken. Een merk, platform en productaanbod moest worden ontworpen om de groeiambitie waar te maken.
Mijn taak: ontwerp het merk, het platform waar de bezoekers een kaart & cadeau assortiment kunnen bekijken, waar producten gepersonaliseerd en opgeslagen en besteld kunnen worden. Ontwikkel guidelines voor een productaanbod a.d.h.v. momenten (verjaardag, kerst, etc.) welke gepersonaliseerd kunnen worden. De basis voor online marketing campagnes leggen. Het development team sourcen en van designs voorzien om het platform te laten ontwikkelen. Werk via conversieoptimalisatieprocessen aan het behalen van de doelstellingen. Breng kwalitatief klantonderzoek in de praktijk om het product o.b.v. klantinzichten vergaand te verbeteren.

Opdrachtgever: Greetz.nl

Mijn rol: Platform development - Senior UX / Interaction Designer - Design lead - Greetz - Sep 2008 - Dec 2018

MIJN INZET

Pionieren in de tijd dat de digitale camera net in opkomst kwam

Investeringspresentaties vormgegeven. Het kleurrijke merk Greetz vormgegeven, inclusief verpakkingslijn en platform design. Ontwerp van de user flows. Creatieve leiding gegeven aan het product design team. Ontwerpen opleveren aan de 5 development teams voor doorontwikkeling van het platform - zowel desktop, mobile als apps. Alvorens een euro werd uitgegeven aan development van het platform, eerst aftesten met kwalitatieve gebruikerstests om tot de juiste oplossing voor de Greetz klanten te komen.

RESULTAAT

Work hard & play hard

Deel uitgemaakt van het kernteam dat de startup van 3 kaarten per week naar 100.000 orders per dag liet groeien. Ontelbare waardevolle maneiren van werken aangeleerd door met de oprichters van Greetz dit avontuur mee te kunnen opbouwen. Niet alleen de onderneming en het product werden opgebouwd, ook de cultuur mee mogen vormgeven en neerzetten. De mooiste tijd van mijn carrière door de geweldige energie en stappen die ontstonden. Work hard & play hard is hier uitgevonden.

MIJN REFLECTIE

Voor een Greetz klant is een klantpanelsessie als een dagje uit

Van in de volle breedte designs maken ben ik doorgegroeid naar een specialist op het gebied van User Experience design & klant panel tests m.b.v. klikbare prototypes. Ook heb ik het proces van waterval project management naar scrum met de IT development teams meegemaakt. In mijn carrière werd ik lead design en mocht ik een team van designers opbouwen. De cultuur bij Greetz was ongekend fijn, ik heb het belang hiervan goed van dichtbij meegemaakt.

“Listen, Huvas heeft de bijnaam Chef Design gewoon van mij gekregen. En wel verdiend overigens. Topper!”

Simen SchimmelOprichter & Chief Product @ Greetz

Ook zin om talloze Shopping Awards in de wacht te slepen?

Maak vrijblijvend een afspraak om kennis te maken en de mogelijkheden samen te bekijken.

DSG Ventures

Case bekijken

VerbouwApp

Case bekijken

VerbouwMatch

Case bekijken

Hart voor je Huis

Case bekijken